حسن سلطانی
حسن سلطانی
انواع راهبردهای رقابتی
مقالات

انواع راهبردهای رقابتی

انواع راهبردهای رقابتی
مقالات

انواع راهبردهای رقابتی

انتخاب راهبرد مناسب ، بر فروش بیشتر محصولات و خدمات و موفقیت سازمان‌ها در عرصه رقابت مؤثر است. ازجمله عوامل مؤثر بر انتخاب راهبرد مناسب بازاریابی، تصمیمات و راهبردهای رقبا در بازار است در این مقاله بطور کوتاه با انواع راهبردهای رقابتی آشنا خواهیم شد.

راهبرد موقعیت :
این راهبرد بر یک بازار خاص ، گروه مشتریان ، محصول ، خدمات ، تمرکز دارد. شرکتی که این استراتژی را در پی می گیرد ، یک امتیاز رقابتی را در یک موقعیت محدود و مشخص ایجاد می کند تا از تضاد اولیه با رقبای بزرگ جلوگیری شود .

راهبرد هزینه :
هنگامی به کار می رود که شرکت گرایش دارد یک تولید کننده کم هزینه باشد .بنابراین این استراتزی به کارایی هزینه تاکید دارد . لازمه این کار مطالعه عمیق ساختار هزینه شرکت و سیستم کارآمد کنترل هزینه است .

راهبرد تمایز :
این راهبرد با ارئه یک محصول یا خدمت بی همتا به شرکت اجازه می دهد که به یک قیمت بالاتر برای تولید خود دست یابد . راه های گوناگونی برای تمایز محصول شرکت وجود دارد که عبارتند از : طراحی محصول بهبود یافته ، ظهور در بازار، اعتبار، دوام، کیفیت ، خدمات تعمیر و نگهداری سریع تر ، ضمانت و ارایه اطلاعاتد کافی به مشتری

راهبرد پشتیبان :
این راهبرد شامل ایجاد یک قلمرو دقیق تولید / بازار است که می کوشد به شدت از آن محافظت کند ویژگی های این راهبرد عبارتند از :طراحی متمرکز ، سیستم های کنترل مرکزی ، کارایی هزینه

 

انتظارات :
این راهبرد شامل بررسی مداوم محیط برای دستیابی به فرصت های مثل یک بازار محصول یا خدمت جدید است . درنتیجه شرکت به عدم تمرکز زیاد ، قابلیت انعطاف و رسمیت کمتر گرایش دارد این شرکت ها به تحقیق و توسعه و تکنولوژی قابل انعطاف تاکید می کنند.

 

تجزیه و تحلیل کننده :
این راهبرد دو راهبرد مختلف را دنبال می کند :حفظ قلمرو تولید سنتی بازار در برابر جستجوی فرصت های جدید . بنابراین بخش سنتی به شدت متمرکز از نظر هزینه به صرفه است درحالی که بخش خصوصی جستجوی فرصت های جدید به شدت غیر متمرکز است.

 

ادامه دارد……….

 

 

 

نوشتن نظر